Ulei de dafin Noble pentru sanatate si frumusete


Într-o scrisoare a abilităților culinare ale dafin nobil aproape nimeni va îndoi. Aceste plante sunt atât de populare încât aproape orice bucatarie pot fi găsite un sac cu inscripția prozaic "frunze de dafin". Dar aceasta este doar una dintre fețele beneficiile pe care le aduce oamenii copac vesnic verde mediteraneană. Cu golful său minunat frunze de ulei preparate care are proprietăți de vindecare puternice.

Conținut

  • Ulei Laurel pentru sănătate
  • Pentru frumusețe
  • Cum de a găti casa ulei sănătos

Medicii din Roma antică și Egipt știa despre calitatea de vindecare de ulei și folosite pentru vindecarea pacienților. Vindecatori populare folosit și se aplică în practica magică. Și trebuie să spun, nu fără succes. Ce poate ajuta o persoană cădere această substanță aromatică?


Ulei Laurel pentru sănătate

Puterea de vindecare de dafin frunze închise în ulei esențial, care este în ei. Proprietățile de sănătate ale sale multiple fațete și se bazează în principal pe efectul antimicrobian și antibacterian. In plus, uleiul este capabil să:

  • Elimina spasme și dureri asociate acestora;
  • Reduce durerea;
  • Calmarea sistemului nervos;
  • Consolidarea transpirație;
  • Ridicați corpul în ansamblu;
  • Stimuleaza activitatea mentala.

Și produs perfect cu aroma descurajează insecte plictisitor, de asemenea, foarte util pentru sanatate.

Bine stabilit ulei de dafin in tratamentul varicelor si boli comune. Aceasta ameliorează inflamarea ganglionilor limfatici, dureri de cap și utilizate cu succes în tratamentul bolilor ORL, in special ureche.

Dacă nu apar la momentul potrivit aspirină folosi ulei de dafin, are proprietate excelent reduce rapid temperatura. Ajută durere maslechko în stomac și intestine, normalizează funcția de rinichi și ficat, pentru a îmbunătăți poftei de mâncare. Pentru a lucra revenit la vezica biliară normală suficient într-un pahar de chefir, care bem inainte de culcare, se adaugă câteva picături de produs golf.

În afara sezonului ploios, când răceli activate și viruși ulei foi de dafin va fi o măsură preventivă excelent, acesta va creste rezistenta la infectii si ridica imunitatea. Și, dacă aveți un sistem imunitar bun, nu merge rozladnayetsya corp, nu apare nici tipuri de alergii, inclusiv.

Pentru frumusețe

Proprietățile antiseptice ale uleiului de dafin nobil au fost utilizate în cosmetologie. Multe produse de îngrijire pentru problema si tenul gras se face pe baza asta. Linii de produse cosmetice pentru piele combinație includ prea des această componentă. Cosmeticieni sunt sfătuiți să se aplice produsul bay pentru pielea predispusa la acnee cicatrici și inflamație.

Creme, loțiuni, măști și alte produse cosmetice "lavrushkoy" sunt foarte delicate, sunt:

  • Încet și ușor curata pielea;
  • Înmoaie acesteia;
  • Se dizolvă și se îndepărtează de sebum, elimina excesul de grasime;
  • Amelioreaza iritație, de a promova vindecarea de zgârieturi, tăieturi și dimineața;
  • Normalizeaza metabolismul pielii.

În ulei frunze de dafin sunt tipuri de acizi grasi care regleaza metabolismul lipidic. De aceea ulei de dafin este utilizat în tratamentul anumitor boli ale pielii (dermatite, eczeme, psoriazis). Este extrem de benefic pentru piele.

Inclusiv scalpului, ceea ce înseamnă că produsul de ulei cu frunze de dafin va ajuta in ingrijirea parului. Capacitatea sa de a dezinfecta și să consolideze, spori fluxul de sânge la țesuturile necesitatea de a îmbunătăți starea parului.

Ulei Laurel pentru par este folosit ca un stimulator și fonduri tonice, previne formarea de matreata si eliminarea cea care a apărut. Reface structura lipsit de viață, deteriorat, parul prea gras. Intareste foliculii de par, eliminand cauza de pierdere a parului.

Există o mască foarte bun universal pentru creșterea și consolidarea părului, care este capabil să le readucă la viață, pentru a recupera sănătatea și strălucirea. Rețetă:

Se amestecă uleiul cu foi de dafin cu cocos sau ulei de jojoba pentru volumul total al amestecului a fost de 20 ml. Acesta a adăugat uleiuri esențiale:

  • Lămâie, rozmarin, lavanda - 3 picaturi;
  • Dafin ulei esential - 4 picaturi.

Se amestecă toate ingredientele și se aplică pe scalp și păr. Cap înfășurați strâns cu folie, etaj cravată prosop. Țineți apăsat pentru o jumătate de oră, apoi se spală părul.

Deoarece produsul este o activitate serioasă, dafin ulei la domiciliu ar trebui să fie utilizat cu prudență. Complet pentru a exclude utilizarea sa pentru femeile însărcinate și cele care alăptează, sugari până la 2 ani.

Dacă nu se încadrează în aceste categorii, podstrahuytes - face un test simplu pentru tolerabilitatea alergice. Este foarte simplu: picurare un pic de ulei pe pielea delicata din partea din spate a cotului. Un pic freca și așteptați. Nu ar trebui să existe iritatii.

Nu supradozaj, pentru a evita consecințe neplăcute. Ulei de dafin poate reduce tensiunea arteriala si are o proprietăți narcotice ușoară. Deci, bun venit pentru a fi sub control.

Cum de a găti casa ulei sănătos

Pentru uleiul de dafin în condiții industriale sunt frunze de dafin uscate și proaspete nu au ajuns de 2 ani. Dintre acestea, prin distilare cu vapori a extrage produs util. În perioada sovietică, producția de producția de petrol valoroase pe scară largă a fost în Georgia.

Dar se poate găti acasă. Există mai multe moduri acest lucru este cel mai simplu și accesibil ulei reteta dafin, masline din sticla (se potrivesc și floarea soarelui) ulei pus 2 frunze de dafin proaspete, se lasă timp de o săptămână într-un loc întunecos. Obține infuzie excelent ulei.

Sa frecati bine în piele uscată, le frotiu liktyky, cinci, și piele uscată. Puteți folosi și ca o crema pentru fata. Aplicat pe piele o oră înainte de culcare și ridurile mici rozhladyatsya.

Acesta poate fi util pentru un produs cosmetic și, după cum urmează: Numar 30 de piese de dafin frunze proaspete de uscat și le macină într-o râșniță de cafea. Se toarna o cana de legume sau ulei de măsline și se infuzeze săptămână. Apoi se strecoara si folosi. O astfel de lichid uleios lubrifia nas cu sinuzită, se va vindeca repede ranile sau tăieturi.

Cununa de lauri de nobil era un simbol al puterii și putere. O parfumat frumos frunze mari rezerve ascunse de sănătate, și sunt disponibile pentru aproape toata lumea. Uită-te în dulapul de bucătărie, există, probabil, un sac cu "lavrushkoy." Acum știi cum să-l folosească, nu numai în scopuri culinare. Frumusete si sanatate lauri decora oricare dintre noi.