Utilizarea unt de shea in produsele cosmetice si multe


Frumusete negricios Slim cu un coș pe cap în mod constant în mișcare, pe fondul peisajului african. Fără astfel de imagini simbolice nu face orice film care portretizează frumusețea sufocant de Africa. Dar cineva a crezut că este dificil să se containere care sunt atât de inteligent în cap aceste femei? De obicei - nu aer, și shea fructe.

Conținut

  • De ce este cu adevărat feminin
  • Untul de shea mai valoros
  • Caracteristicile de aplicare
  • Ulei african Versatilitate

Dintre acestea, după un proces lung și laborios extrage prețios unt de shea. Acest produs exotic - un adevărat cadou de natură și de muncă solar rezidenților continent.


De ce este cu adevărat feminin

E foarte simplu. Ulei african din fructul unui copac tropical în mod tradițional de femei pentru femei.

Copac, care se coc mic "avocado", cu miros dulceag de carne și oase, în sine, foarte interesant. Acest mare (20 m), planta magnific are o coroana densa de flori de culoare verde închis și maro floare cu o aroma minunata. Seamănă stejar noastră. El este atât de puternic încât coaja ea nici nu incendii înfiorător de groaza, care sunt furios în savane.

Copac puternic protejează fiabil mica lui fructe maro (atât feminin!) Și este un exemplu în acest sens "patriotism". Încercările de a extinde gama de plante zhiromaslichnoho creștere valoare eșuat. Trăiește numai în savana împădurită între Nigeria și Senegal.

În Africa, copaci nativi în multe nume. Unul dintre ei - maro, atât de des menționată unt de shea ca untul și maro.

Dar să revenim la subiectul de sex feminin. Colecta fructe coapte, toate lucrările agricole din greu pentru a procesului de producție de petrol este de numai femei. Femeile și vinde roadele muncii lor. O parte semnificativă a produsului este gospodina african a plecat pentru uz casnic, restul realiza pe piață.

Proces cât de greu a face ulei poate fi judecat pe mai multe episoade:

  • Pentru semințe Shea nu le germinate vyvaryuyut și apoi prăjit. Friptură continuu timp de 4 zile. Pentru 1 kg de produs, este necesar să se ardă 10 kg de lemn de foc.
  • Uleiul obținut din miezul fructului. După scoaterea din piele de prăjit timp de 24 ore și apoi mâinile zdrobite din piatra.
  • Masa maro tocata ușor diluat cu apă și apoi se amestecă intens. 3-4 persoane unul după altul (procesul a fost continuu) pentru mai multe ore, se framanta cu mainile.
  • Amestecul rezultat se spală cu mult timp, printr-o spumă curat, care este apoi fiert timp de mai multe ore. Pe stratul superior al spumă și bulion devine realitate unt de shea.

Artizanat produs de ulei este deosebit de valoros, dar există tehnologii de curry și în producția industrială. Atât de recent pe piața mondială vine mai natural nu produs de om.


Principalii cumpărători sunt SUA, Franța, Marea Britanie, Scandinavia. De multe ori, unt de shea este folosit ca un substitut pentru unt de cacao, dar cele mai multe companii de cosmetice l cumpere.

Untul de shea mai valoros

Primul european care a gusta "feminin" Gift din Africa, a fost, desigur, oameni. Explorator scotian Mungo Park apreciat gustul placut al produsului, aroma de alune subtila, pur culoare crem, textura delicata ca untul topit. A spus și capacitatea sa de a fi stocate timp de un an, fără sare.

Astăzi material natural valoros folosit în industria alimentară, dar utilizarea lor primară unt de shea a fost în cosmetologie. Compoziția chimică a acesteia este o adevărată "farmacie" pentru a ajuta la piele.

Aproape 80% din uleiul format din trigliceride, substante care multiplică capacitatea barierei pielii. 17% - grăsimi neomylyaemye. Acest regenerator excelente și stimulente colagen in tesutul pielii. În plus, acestea acționează ca un scut natural din razele UV daunatoare.

Pornind de la proprietățile cosmetice manifestate și de bază ale karite ulei:

  • Protecție naturală din mediul nociv influențe externe;
  • Hidratare intensivă;
  • Activarea proceselor de regenerare pielii;
  • Saturație alimente vitamine necesare;
  • Prevenirea îmbătrânirii pielii;
  • Elimina iritarea și uscarea;
  • Elasticitate a crescut, tonul pielii.

În ciuda structurii sale uleioase este bine absorbit și nu lasă urme de grăsime. Prin urmare, femeile Shea unt Face folosit adesea și de bună voie. După pielea lui influență apoi repede devine netedă și plăcută la atingere.

Caracteristicile de aplicare

"Exagera", sau mai degrabă "Opishne" cu utilizarea de karite ulei imposibil. Pielea va absorbi o astfel de medicament cantitate, de care are nevoie. Contraindicații pentru utilizarea aproape nici unul. Acesta este utilizat chiar și în timpul unui masaj nou-născuți.

Singura problemă a cererii poate fi latex idiosincrasie. Ca parte a uleiului descoperit latex natural, care, în unele persoane poate provoca o reacție alergică.

Confruntându-se cu corpul uman, dens substanță voskoobraznaya este transformat într-un maslechko lichid. Dar, în scopul de a utiliza a fost mult mai confortabil, puteți topi feliile groase de la t shi 40-50 într-o baie de apă.

El ajută mâinile crăpate curate karite si buzele, înmoaie zonele cu piele aspră și uscată (coturi, picioare). Se merge bine cu uleiuri esențiale, făcându-l mai eficient și plăcută.


Masca util față cu unt de shea poate fi pregătit pentru orice tip de piele. Dar procedura este deosebit de bun pentru pielea uscată și fără viață. Pentru alimente sau, înmuiere și tonifiere potrivesc aceasta reteta:

  • 2 linguri de pastă de banane zdrobite;
  • 1 lingurita de ulei de germeni de grâu (sau jojoba);
  • 1 lingurita de miere si unt de shea (atât pre-topire).

Se amesteca bine toate ingredientele. Dacă consistență prea gros, acesta poate fi diluat gălbenuș de ou. În curățit anterior pus o mască și țineți apăsat pentru cel puțin 20 de minute. Apoi clatiti cu apa calduta.

Ulei african Versatilitate

Unt de shea dragoste miraculoase pentru patria sa. În Africa, produs blând utilizate în produsele alimentare, tratarea ei boli de piele, boli ale articulațiilor. Doamnelor negricios, cu ajutorul păstra elasticitatea pielii, timp stau tineresc.

În Europa și America au apreciat mult timp proprietățile unt de karite si folosi in mod activ pentru scopuri diferite. Reputație excelentă a câștigat acest produs uleios în eliminarea vergeturilor pe piele. Dacă începeți o zone cu probleme frotiu imediat după apariția de cicatrici urâte, șansele de dispariție.

Folosit cu succes unt de shea pentru par. Acesta hrănește perfect scalpul si imbunatateste circulatia sangelui in ea. Acest lucru întărește foliculii de par, parul devine mai puternic si mai sanatos.

Foarte nerăbdare să auzim de la petrol din Africa se va usca parul. Dacă cel puțin o zi pe săptămână pentru a le face masca regulat cu maro, ele devin docil, neted, lucios. Aveti nevoie de fire promaslyty bine înmuiere sfaturi de par si apoi se acopera cu folie de aluminiu si cap celofan prosop cald. Păstrați o mască poate fi lung, chiar lăsați peste noapte. Clătiți obicei.


În principalul produs sau pentru a adăuga ulei de brusture de in, diverse uleiuri esentiale pentru a spori efectul. Aici mult depinde de păr individuale. Alege instrumentele compoziție păr pe bază de Shea.

În scutecul copilului tau erupții cutanate au apărut? Ungeți unt de shea pur lor. Mușcat de un țânțar, și acolo a fost iritații ale pielii? Pomastit unt de shea și de mâncărime repede trece.

Buzele Obvitrylysya? Nu există costuri atenuează mai bună decât Shea. A vrut să creeze pentru ei înșiși crema de propria lor rețetă exclusiv? Baza este gata - unt de shea.

Ulei Domeniul de aplicare fațete. Este gata să ajute pe oricine care vrea sa experimenteze puterea de vindecare. Vom amâna introducerea, în cazul în care nu sa întâmplat încă. Produsul cosmetic cel mai valoros nu va va dezamagi.