Ulei esential de portocale sticle energiei solare


Aromaterapie a provocat recent o reactie sceptic din suporterii de medicina traditionala si specialisti in acest sens, tămâie fumigarea premisele și să pregătească o poțiune de stupefiantă miroase, dacă nu sunt asociate cu șarlatani, de la vrăjitori.

Conținut

  • Proprietățile de ulei esential de portocale
  • Utilizarea de ulei de portocale în produsele cosmetice: retete de frumusete
  • Alegerea unui produs de calitate
  • Metode de aplicare și doza recomandată
  • Unt caracteristici - sfaturi utile

Cu toate acestea, in timp, datorita numeroasele cercetare și neîncrederea publicitate activă schimbat interes, care a crescut rapid într-o uleiuri esentiale foarte admirate.


Una dintre cele mai populare industria de produse naturale este ulei esential parfumat de portocale. Este mereu prezent în arsenalul ca aromatherapist profesional și incepator - o aromă luminos, plăcută, cosmetice valoros și proprietăți terapeutice, posibilitatea unei scopuri casnice și culinare face indispensabil.

Obținută din coaja de portocala - de fapt, deseuri ale industriei alimentare, acest ulei esențial este diferit low cost. Acest producătorii rar recurs la falsificarea produsului, precum și riscul de a cumpăra un aspect elixir prețios sintetic fals relativ scăzut.

Fapt interesant: copac Orange oferă materia primă pentru industria aromatizare nu numai în formă de fructe. Cu florile sale prin distilare cu vapori și ulei esențial de neroli extracție extras din frunze tinere si muguri - petithreyna. Aceste substanțe sunt în mare parte similare proprietăți, dar nu identice, dar foarte diferite miros și valoare.

În numele de ulei de portocale poate ascunde doar trei tipuri. Cele mai populare și accesibile - ulei esential de portocale dulci, mai puțin cunoscută - amară și destul de exotic pentru neinițiați poate părea ulei verzui-brun portocaliu sângeroase, mâinile fierte de muncitori africani.

În amestecuri de emisie portocaliu aromatice special combinat cu succes cu uleiuri de conifere - pin, brad, cedru, și picant cu - scorțișoară, piper negru și cuișoare. În mod tradițional, utilizarea combinată a lemn de santal, musetel, menta, ienupar, eucalipt, lavanda, rozmarin, ulei de ghimbir.

Proprietățile de ulei esential de portocale

Medicament aromatic are un acțiuni de vindecare foarte versatile:

  • Tonic. Crește apetitul, imbunatateste digestia; stimuleaza creierul, ameliorează oboseala generala; metabolismul, circulatia sangelui si fluxul limfatic.
  • Relaxant. Elibereaza de stres, elimina insomnie si dureri de cap de natură nevrotică, reduce simptomele de oboseala ochilor.
  • Antispastic. Reduce intensitatea durerii menstruale, crampe, ameliorează bronhospasm.
  • Antiseptic. Eficiente la stomatită, gingivita și boala parodontala, dezinfecteaza pagube minore pielii.
  • Immunomodeliruyuschee. Consolidează funcțiile de protecție ale organismului.
  • Presiunea descendentă.
  • Bile.
  • Krovoochistitelnoe.
  • Anti-inflamator.
  • Antioxidant.
  • Regenerare. Vindecă și întărește țesutului pielii, mucoaselor, mușchilor și organelor interne.
  • Antidepresiv. Imbunatateste starea de spirit, previne atacurile de panica si atacuri de reacții aspect poststressovyh.
  • Excitabil. Ea are o proprietăți afrodisiace delicate.


Printre contraindicațiile utilizării de portocaliu eter izolat boala ulceroasa, gastrită cu aciditate mare de suc gastric idiosincrasie. Posibilitatea de reacții adverse în timpul sarcinii, în special în primele etape.

Utilizarea de ulei de portocale în produsele cosmetice: retete de frumusete

În materie de îngrijire personală uleiuri esențiale - ajutoare esențiale. Componente vegetale naturale în mare parte substanțe înrudite produse în pielea umană, care susțin echilibrul natural și funcții de protecție. Aceasta explică de eficiență și de popularitate phytomedications ridicate. În cosmetică folosi în mod tradițional de ulei de portocale în trei domenii:

  1. Program anti-celulita. Cosmetică, graviteaza la mijloacele naturale, știu că ulei portocaliu va ajuta sa scapati de celulita mai bine decât orice alți aditivi esențiale. Substanțele pe care le conține, sunt încălzirea și proprietăți lipolitice, reglementa sistemul limfatic si stimuleaza procesele de piele. Multumita lor, semne de umflare redus semnificativ, pielea devine netedă, întinsă, suprafața sa este nivelat și, prin urmare, conturul corpului obtine claritatea dorită. Pentru a îmbunătăți efectul de aromoterapie combinat cu masaj. Pentru acest legume bază de grăsime - myndalnuyu, alune sau jojoba - Citrus sinensis amestec de esteri de rozmarin, scorțișoară, chiparos, obtinerea remediu excelent pentru celulita.
  2. Instrument esențial apreciate pentru controlul modificărilor legate de vârstă ale pielii. Fructe ulei umple obosit pielea energie solară, plictisitoare, creste turgescenta sale, reduce semne de iritare. Pentru pielea uscata, folosiți o mască bazată pe gălbenuș de ou cu adăugarea unei perechi de picături de ulei de portocale și neroli. Pentru a reîmprospăta ten, ulei se adaugă la un amestec de crema si argila roz. Pentru tenul gras, se aplică fondurilor de portocale nu este recomandată.
  3. Păr portocaliu ulei esențial este util pentru hidratare lor, protivoseboreynym și proprietăți de armare. Pentru a accelera creșterea părului, este utilizat în combinație cu bătăi ulei, brusture mod diluat în formă de măști. Pentru a face strălucire părului zerul de lapte clătit cu adaos de ingredient portocaliu și o jumătate de oră a le ascunde sub folie de plastic. În matreata utilizarea în mod eficient simultană a unui amestec de ulei de portocale și ulei de arbore de ceai în proporții egale.

Ulei esențial de portocale este utilizat pe scară largă în practicile ezoterice. Astrologii recomanda să aplice în mod regulat esență aromatică pentru persoanele născute sub semnul Varsator, Rac și leu. Bioenergie susțin că este capabil de a atrage bani și noroc dragoste dezvolta dăruire, o percepție pozitivă a vieții și se deschide în abilitățile supranaturale om.

Desigur, toate calitățile descrise pot avea doar adevărată esență, dobândirea de care necesită cunoștințe specifice.

Alegerea unui produs de calitate

Uleiuri esențiale de portocale, lamaie, mandarina este o excepție plăcută de la regula "ulei natural bun nu este ieftin." Cu toate acestea, înainte de a face o achiziție de la o farmacie sau supermarket, să acorde o atenție la intreaga gama de produse a producătorului.

Dacă produsele sunt ieftine și eteric extract de portocale în valoare la fel de mult ca și iasomie, musetel, lemn de trandafir sau neroliyeva - un fals. Utilizarea sa va fi cel mai bun ineficiente, și în cel mai rău - va provoca daune extrem de mari pentru organism. Astfel înlocuitori poate fi folosită pentru lenjerie de aromatizare și ca un mijloc de combatere a moliilor - nu mai mult.

O altă trăsătură distinctivă a uleiului esențial natural este un indiciu al materialelor denumirea în limba latină - Citrus sinensis - pentru portocale dulci, citrice vulgaris - pentru amar și Citrus sinensis Osbek - pentru sângeroase.

Din păcate, calitatea producției aromamasel țările CSI este slabă. Pe rafturile farmaciilor puteți găsi o decent societăți de producție europene - germană, franceză, dar esenta cea mai mare standard de cel mai simplu mod de a cumpăra în magazine specializate. Odată ce familiarizat cu aroma si proprietatile magice uleiuri premium, nu le-ar confunda cu lichid chimic ieftin.

Vești bune pentru cei care nu doresc să riște, dar doresc să experimenteze eficacitatea citrice aromoterapie ieftin, smirna pot fi extrase din coaja de portocala tine. Când îndoire proaspăt vybryzhyvaetsya ulei coaja - puteți merge la container larg. Desigur, mineritul nu este bogată, dar picăturile pereche va fi suficient pentru a vedea cât de utile ulei portocaliu pentru par, piele, mână și fața.

Metode de aplicare și doza recomandată

Pentru aroma sediul cateva picaturi de ulei plasate în arzător de ulei cupa sau o capacitate mică, stabilite pe radiator. Miros mai puțin intensă va răspândi din plic sau o piatră poroasă specială.


Gătit baie cu ulei esential oferă pre-amestecarea cu miere, lapte, iaurt, zahăr, vodca sau ulei hidrofil - 5-8 picaturi pe lingura de bază.

Sesiune Aroma transmiterea uleiul răspândire 8-12 picaturi de portocala sau combinații de două linguri de migdale, susan sau bază de măsline.
În măști și creme de casă introduceți esteri sfătuit treptat, începând cu 1 picătură 15 ml de fonduri.

Important! Aplicați ulei portocaliu pe piele nediluat posibil. Toate amestecurile trebuie să fie componenta de grăsime sau de emulsionare, se dizolvă componente altfel esențiale și pot afecta pielea agresiv.

Bai de aburi pentru fata si inhalarea de 5-10 picaturi la 1 litru de apă fierbinte sau ceaiuri de plante.

Pentru a adauga aroma si nuante aromatice copt, sosuri, gemuri, bauturi alcoolice una sau două picături de ulei de adăugat la sfârșitul de gătit. Pentru a îmbogăți miros înțepător de ceai, l păstrați în bancă, care se derulează de aer pre-uns de extract dulce. Cu toate acestea, uz intern trebuie să fie aprobate de către medicul dumneavoastră.

Unt caracteristici - sfaturi utile

Înainte de a trece la procedurile parfumate necesare pentru a atinge de test. În cazul în care mirosul de ulei dramatic rău, provoacă dureri de cap sau respirație dificilă - utilizarea inacceptabil. Aplicarea concentrație scăzută a medicamentului la nivelul pielii în zona cotului sau în spatele urechii pentru a ajuta la identificarea posibilelor reacții alergice.

Adăugarea de uleiuri esențiale în industria produselor cosmetice - jocul de ruletă: Necunoscut, în care cooperarea va avea ingrediente astfel de amestec. După ce a decis pe un experiment similar ar prefera fondurile fără ulei mineral, ceara si termenul de valabilitate de cel mult șase luni.

Una dintre proprietățile periculoase ale extractelor de citrice concentrate și-au exprimat efectul photosensitizing asupra pielii. Prin urmare, pentru a folosi ulei de culoare portocalie pentru persoana în principal pe timp de noapte și de a folosi în mod direct în fața stat la soare primire pericol arsuri si tulburari de pigmentare. Din acest motiv, nu este necesar să se folosească mijloace naturale pentru a portocaliu după întinerire fotoprotsedury și îndepărtarea părului.

Eteric - înseamnă "zboară", "greutate". În acest sens, ulei de citrice - cele mai esențiale. Substanțele active conținute în ele, se evaporă foarte repede, mai ales la temperaturi ridicate. Prin urmare, aroma de portocale apa de baie nu trebuie sa fie fierbinte, și de a efectua această procedură mai mult decât douăzeci minute ridicol.

Pentru același motiv îmbogăți produsele cosmetice și uleiuri de bază pe care trebuie să vindecare supliment imediat înainte de utilizare. Atunci când este necesar pentru a pregăti "lung-playing" personal, aceasta injectat suplimentar santal aer - este folosit in mod traditional ca un sistem de blocare bun pentru partenerii deosebit de vant puternic. Păstrați uleiuri citrice de preferință în frigider.

Mijloace de uleiuri esențiale nu pot fi stocate în containere de plastic nespetsyalnoy. Interactiunea cu uleiuri substanțele active, acest material ofera formaldehidă cancerigene. Metal activeaza oxidare și lumina soarelui eterii pierd proprietățile lor utile, astfel încât cel mai bine ar fi depus în vasele de sticlă de culoare închisă sau ceramică.

Ca în orice alt ingredient activ, ulei esential de portocale necesită respectarea anumitor reguli și doze. Aceasta este cheia pentru bine, nu cum umbrită rezultat folosirea de remedii naturale care se concentrează toată puterea unei planete. Și ce efecte voi, dragi cititori au facut, folosind cadouri parfumate de natură?